Villa 9900

Villa 9900 före
Tillbyggnation
Tillbyggnation
Villa 9900 före Tillbyggnation Tillbyggnation
Villa 9900

I ett villaområde i norra delen av Stockholm står ett vitt tegelhus med bruna trädetaljer. Kunden behövde bygga ut för att få plats med familjen och få större utrymmen där de kan umgås med hela släkten.

Byggingenjörsbyrån ser en lösning där de bygger ut 50 kvm. Till Entréplan flyttas funktioner som kök och matsal in. Det möjliggör att bygga en gäst WC och WC/D samt ett sovrum på de befintliga ytrorna på entréplan. En våning upp blir ett befintligt sovrum till ett allrum för att sedan kunna slussa vidare till det två nya sovrummen på 12 kvm. Trappan som finns upp till vinden byts ut mot en vindslucka vilket gör att ovanvåningen får ett nytt och större badrum.

Det hela förgylls med en stor och rymlig altan på 70 kvm som man enkelt tar sig till från köket/ matsalen. Altanen leder sedan direkt ut till trädgården.

Kund vill att huset ska vara inspirerat av sekelskifteshus och väljer därför ett byte av fasadmaterial. I samband med det så tilläggsisoleras huset, och en ny vit ståendepanel spikas fast på huset. Fönsterna bytts mot nya gröna spröjsade fönster som ska efterlikna inspirationen från sekelskifthus. Detta gör att kunden fått ett energisnålare hus.

Kunden la stort fokus från start att de ville att deras budget skall hållas och att det inte skall tillkomma extra kostnader. Det innebar att Byggingenjörsbyrån även hjälpte dem att ta fram ett förfrågningsunderlag. För att kunna göra ett FFU så måste också göra konstruktionsritningar tas fram vilket också beställdes.

I FFU specificerades allt från vilket parkettgolv, hur många eluttag, material på altanen, fönster- och dörruppställning, kakel till spishäll mm.

Därefter jämfördes entreprenörernas offerter och Byggingenjörsbyrån var sedan med i kontraktsskrivningen med den valda entreprenören.

Byggingenjörsbyrån uppdrag:

Fakta

Boarea tillkommande: 61 kvm

Fasad

Fasadritning

Planritning

Planritning
Entrévåning

Planritning

Planritning
Övervåning
Rulla till toppen