Arkitekt & byggingenjör i Stockholm


En pålitlig partner för alla typer av byggprojekt

Har du frågor kring att bygga nytt, bygga om eller bygga till huset? Kontakta en arkitekt eller byggingenjör i Stockholm för mer information om vad vi kan hjälpa dig med. Vi erbjuder en kostnadsfri digital konsultation angående ditt projekt om du önskar det eller skicka enkelt in din frågeställning så återkommer vi inom kort.

Ta hjälp av en arkitekt eller byggingenjör i Stockholm idag!

Villa 5851 förebild
Villa 5851 efterbild

Från idé till slutbesiktning!

Vi är en lokal byggprojekteringsbyrå som kan hjälpa er med processen att bygga nytt, bygga till och bygga om. Ta hjälp av en byggingenjör och arkitekt i Stockholm som hjälper dig från idé till slutbesiktning!

Våra tjänster inkluderar bland annat:

  • Arkitektritningar och förslagshandlingar
  • Besiktningar
  • Bygglovshandlingar
  • Kontrollansvar
  • Konstruktionsberäkningar
  • Konstruktionsritningar
  • Myndighetskontakter
  • Kontraktskrivning

Varje ärende är såklart unikt och vi skräddarsyr ditt ärende efter behov, kontakta oss idag via formuläret för en kostnadsfri konsultation!

Ta kontakt med kommunen du bor i!

Vad är det egentligen som behövs för att få bygga ut? Är det ett bygglov eller annan anmälan för att bygga ut eller bygga till er fastighet? Det bästa du kan göra är att ta kontakt med kommun du bor i för att få svar kring vad som gäller samt begära ut de handlingar som finns. Då kommer ni få ett säkert svar på vilka möjligheter ni har i förhållande till byggnadens ytor, höjder, våningsplan samt placering av huset.

Det händer att vi växer ur ytan vi bor på

Det händer att vi växer ur ytan vi bor på, till exempel när huset blir för litet för en växande familj, när nya behov uppstår eller att du helt enkelt bara har möjlighet att göra förändringen du länge velat göra.
Kontakta en byggingenjör och arkitekt i Stockholm idag så berättar vi hur går man går tillväga om man vill göra en utbyggnad eller bygga till sitt befintliga hus.

Få mer plats utan att behöva flytta, planera tillsammans med en arkitekt och byggingenjör i Stockholm!

Att bygga till ett befintligt hus är ett bra alternativ för den som vill ha mer plats – utan att behöva flytta! Det kan handla om allt från att bygga till ett extra rum, äntligen bygga ut den trånga altanen eller kanske garaget. Bygga till kan också innebära att höja taket eller bygga ut i sidled. Det är viktigt att tänka på att det kan finnas byggregler samt riktlinjer att följa. En tillbyggnad kan också påverka värdet på huset och driftkostnader, därför är det viktigt att planera och genomföra en tillbyggnad på ett hållbart och ansvarsfullt sätt, och det hjälper våra byggingenjörer i Stockholm dig med.

Ta hjälp av en byggingenjör och arkitekt i Stockholm för en optimal lösning

Innan man börjar bygga till ett hus är det viktigt att göra en grundlig planering. Detta kan innebära att man tar hjälp av en byggingenjör och arkitekt i Stockholm för att få en bra och hållbar lösning. Se till att ni får en bra kontakt med er arkitekt så att ni får del av all erfarenhet som finns av tidigare projekt för att huset skall bli perfekt för er. Det är viktigt att ni får en bra dialog med arkitekten som guidar er vidare med aktuellt lagrum och goda idéer när det gäller att bygga till ett hus.

Bygglov och kontrollansvarig

Bygglov får enligt lagen ta tio veckor från att komplett ansökan lämnats in till aktuell kommun, men vissa kommuner har kortare handläggningstider än så. Vad som ska lämnas in brukar redovisas klart och tydligt på kommunens hemsida. Säkerställ att allt är med, och att det är korrekt, och om om- eller tillbyggnationen kräver det, välj en kontrollansvarig som ni känner förtroende för.

Det är ni som byggherre som utser kontrollansvarig. Ta därför in ett par offerter på kontrollansvar och prata med dem så att ni känner att det är en person som ni kan förlita er på under hela byggnationen. Fråga också hur många platsbesök som ingår i offerten så att ni vet hur kontroll kommer att utföras. Kontrollansvarig hittar ni på bland annat på boverket.se.

Funderar du på att bygga om- eller bygga till ditt hus? Kontakta oss på Byggingenjörsbyrån för en kostnadsfri konsultation. Hos oss finns arkitekter, konstruktörer, kontrollansvariga och besiktningsmän in house. På så sätt kan vi erbjuda en samlad kompetens som spänner över hela byggprocessen.

Här kan du läsa mer om vår tjänster (länk)

Läs mer om byggregler och bygglov hos Boverket (länk)

Boka en kostnadsfri konsultation

Ska vi sätta oss ner och prata om dina idéer och byggdrömmar?

Vi erbjuder alltid nya kunder en 50 minuter kostnadsfri konsultation angående ditt byggprojekt, främst utifrån arkitektur och funktionsdugliga ytor. Konsultationen genomförs via ett videomöte eller på något av våra kontor där våra duktiga ingenjörer anpassar konsultationen efter var i processen just du befinner dig.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid. Du kan även skicka e-post till info@bib.se.

Rulla till toppen