Byggingenjör & arkitekt i Västerås


En pålitlig partner för alla typer av byggprojekt

Har du frågor kring att bygga nytt, bygga om eller bygga till huset? Kontakta en byggingenjör i Västerås för mer information om vad vi kan hjälpa dig med. Vi erbjuder en kostnadsfri digital konsultation angående ditt projekt om du önskar det eller skicka enkelt in din frågeställning så återkommer vi inom kort.

Ta hjälp av en arkitekt eller byggingenjör i Västerås idag!

Villa 5851 förebild
Villa 5851 efterbild

Våra byggingenjörer i Västerås

Vi är en lokal byggprojekteringsbyrå som kan hjälpa er med att bygga nytt, bygga till och bygga om! En arkitekt och/eller en byggingenjör i Västerås hjälper dig helt enkelt från idé till slutbesiktning!

Våra tjänster innefattar bland annat:

  • Arkitektritningar/Förslagshandlingar
  • Besiktningar
  • Bygglovshandlingar
  • Konstruktionsberäkningar
  • Konstruktionsritningar
  • Kontraktskrivning
  • Kontrollansvar
  • Myndighetskontakter

Vi vet att varje ärende är unikt och vi skräddarsyr ditt ärende efter ditt behov, kontakta en byggingenjör i Västerås idag för en kostnadsfri konsultation!

Anlita en arkitekt eller byggingenjör i Västerås för en optimal lösning

Innan man börjar bygga till ett hus är det viktigt att göra en grundlig planering.

Hur ska huset användas och av vilka? Ser det annorlunda ut nu och kommer det att passa även i framtiden? Är huset bara för familjen? Eller ska släkt, vänner och bekanta få plats? Hur många sovrum ska det vara och vad händer när barnen flyttar hemifrån? Detta kan innebära att man tar hjälp av en arkitekt eller en byggingenjör för att få en optimal och långsiktig lösning.

Det händer att vi växer ur ytan vi bor på

Det händer att vi växer ur ytan vi bor på, till exempel när huset blir för litet för en växande familj, när nya behov uppstår eller att du helt enkelt bara har möjlighet att göra förändringen du länge velat göra.

Hur går man då tillväga om man vill göra en utbyggnad eller bygga till sitt befintliga hus? Det kan en arkitekt och byggingenjör hos oss i Västerås svara på.

Få mer plats utan att behöva flytta!

Att bygga till ett befintligt hus är ett bra alternativ för den som vill ha mer plats – utan att behöva flytta! Det kan handla om allt från att bygga till ett extra rum, äntligen bygga ut den trånga altanen eller kanske garaget. Bygga till kan också innebära att höja taket eller bygga ut i sidled. Det är viktigt att tänka på att det kan finnas byggregler samt riktlinjer att följa. En tillbyggnad kan också påverka värdet på huset och driftkostnader, därför är det viktigt att planera och genomföra en tillbyggnad på ett hållbart och ansvarsfullt sätt, och det hjälper vi på Byggingenjörsbyrån dig med.

Vad är det egentligen som gäller?

Vad är det egentligen som behövs för att få bygga ut? Är det ett bygglov eller annan anmälan för att bygga ut eller bygga till er fastighet? Det bästa du kan göra är att ta kontakt med Västerås kommun för att få svar kring vad som gäller samt begära ut de handlingar som finns. Då kommer ni få ett säkert svar på vilka möjligheter ni har i förhållande till byggnadens ytor, höjder, våningsplan samt placering av huset.

Referenser

Nyfiken på om- och tillbyggnationer som vi har ritat? Här kan du se våra referenser: Referenser på till- och ombyggnationer.

byggingenjör i västerås

Bygglov och kontrollansvarig

Bygglov får enligt lagen ta tio veckor från att komplett ansökan lämnats in till aktuell kommun, men vissa kommuner har kortare handläggningstider än så. Vad som ska lämnas in brukar redovisas klart och tydligt på kommunens hemsida. Säkerställ att allt är med, och att det är korrekt, och om om- eller tillbyggnationen kräver det, välj en kontrollansvarig som ni känner förtroende för.

Det är ni som byggherre som utser kontrollansvarig. Ta därför in ett par offerter på kontrollansvar och prata med dem så att ni känner att det är en person som ni kan förlita er på under hela byggnationen. Fråga också hur många platsbesök som ingår i offerten så att ni vet hur kontroll kommer att utföras. Kontrollansvarig hittar ni på bland annat på boverket.se.

Funderar du på att bygga om- eller bygga till ditt hus? Kontakta oss på Byggingenjörsbyrån för en kostnadsfri konsultation. Hos oss finns arkitekter, konstruktörer, kontrollansvariga och besiktningsmän in house. På så sätt kan vi erbjuda en samlad kompetens som spänner över hela byggprocessen.

Här kan du läsa mer om vår tjänster (länk)

Läs mer om byggregler och bygglov hos Boverket (länk)

Boka en kostnadsfri konsultation

Ska vi sätta oss ner och prata om dina idéer och byggdrömmar?

Vi erbjuder alltid nya kunder en 50 minuter kostnadsfri konsultation angående ditt byggprojekt, främst utifrån arkitektur och funktionsdugliga ytor. Konsultationen genomförs via ett videomöte eller på något av våra kontor där våra duktiga ingenjörer anpassar konsultationen efter var i processen just du befinner dig.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid. Du kan även skicka e-post till info@bib.se.

Rulla till toppen