Byggingenjör & arkitekt i Uppsala


En pålitlig partner för alla typer av byggprojekt

Har du frågor kring att bygga nytt, bygga om eller bygga till huset? Kontakta en byggingenjör i Uppsala för mer information om vad vi kan hjälpa dig med. Vi erbjuder en kostnadsfri digital konsultation angående ditt projekt om du önskar det eller skicka enkelt in din frågeställning så återkommer vi inom kort.

Ta hjälp av en arkitekt eller byggingenjör i Uppsala idag!

Villa 5851 förebild
Villa 5851 efterbild

Från idé till slutbesiktning med en arkitekt och byggingenjör i Uppsala!

Byggingenjörsbyrån är en ledande byrå som specialiserar sig på byggteknisk frågor genom arkitekters och byggingenjörers samlade erfarenheter. En byggingenjör i Uppsala är dedikerad till att leverera högkvalitativa tjänster som möter och överträffar våra kunders förväntningar. Vi hjälper er med att bygga nytt, bygga till och bygga om, från idé till slutbesiktning!

Vi driver framgångsrika och kostnadseffektiva projekt

En byggingenjör i Uppsala har en djup kunskap om byggbranschen och de senaste teknikerna, och vi arbetar tillsammans med kunden för att säkerställa att deras projekt blir så framgångsrikt och kostnadseffektivt som möjligt.
Vi erbjuder allt från arkitektritningar/ förslagshandlingar, rådgivning, till kontrollansvar och slutbesiktning, och vi har kontakt med entreprenörer och andra viktiga aktörer i byggprocessen.

En genomtänkt och hållbar planering är a och o!

Som byggingenjörsbyrå har vi en stark vilja att främja hållbara bygglösningar då vi är alltid angelägna om att leverera byggprojekt som har en positiv inverkan på samhället och som håller på lång sikt, därför anser vi att en noggrann och genomtänkt planering är a och o, och det hjälper en arkitekt eller en byggingenjör i Uppsala er med!

Vad är det egentligen som gäller när man vill bygga ut, bygga till eller bygga om?

Vad är det egentligen som gäller när man vill bygga ut, bygga till eller bygga om er fastighet?
Är det ett bygglov eller annan anmälan som krävs? Det bästa du kan göra är att ta kontakt med Uppsala kommun för att få svar kring vad som gäller för att sedan begära ut de handlingar som finns. På så sätt kommer du få ett säkert svar på vilka möjligheter du har i förhållande till fastighetens ytor, höjder, våningsplan samt placering av fastigheten.

Vi hjälper dig med alla dina byggtekniska behov!

Om du söker en erfaren byggingenjör i Uppsala för ditt nästa byggprojekt, så tveka inte att kontakta Byggingenjörsbyrån.
Vi har en dedikerad och lösningsorienterad inställning, och vi är här för att hjälpa dig med alla dina byggtekniska behov. Låt oss visa dig vad en kompetent byggingenjörsbyrå kan göra för dig och ditt projekt!

Referenser

Nyfiken på om- och tillbyggnationer som vi har ritat? Här kan du se våra referenser: Referenser på till- och ombyggnationer

byggingenjör i uppsala

Bygglov och kontrollansvarig

Bygglov får enligt lagen ta tio veckor från att komplett ansökan lämnats in till aktuell kommun, men vissa kommuner har kortare handläggningstider än så. Vad som ska lämnas in brukar redovisas klart och tydligt på kommunens hemsida. Säkerställ att allt är med, och att det är korrekt, och om om- eller tillbyggnationen kräver det, välj en kontrollansvarig som ni känner förtroende för.

Det är ni som byggherre som utser kontrollansvarig. Ta därför in ett par offerter på kontrollansvar och prata med dem så att ni känner att det är en person som ni kan förlita er på under hela byggnationen. Fråga också hur många platsbesök som ingår i offerten så att ni vet hur kontroll kommer att utföras. Kontrollansvarig hittar ni på bland annat på boverket.se.

Funderar du på att bygga om- eller bygga till ditt hus? Kontakta oss på Byggingenjörsbyrån för en kostnadsfri konsultation. Hos oss finns arkitekter, konstruktörer, kontrollansvariga och besiktningsmän in house. På så sätt kan vi erbjuda en samlad kompetens som spänner över hela byggprocessen.

Här kan du läsa mer om vår tjänster (länk)

Läs mer om byggregler och bygglov hos Boverket (länk)

Boka en kostnadsfri konsultation

Ska vi sätta oss ner och prata om dina idéer och byggdrömmar?

Vi erbjuder alltid nya kunder en 50 minuter kostnadsfri konsultation angående ditt byggprojekt, främst utifrån arkitektur och funktionsdugliga ytor. Konsultationen genomförs via ett videomöte eller på något av våra kontor där våra duktiga ingenjörer anpassar konsultationen efter var i processen just du befinner dig.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid. Du kan även skicka e-post till info@bib.se.

Rulla till toppen