Konstruktionsritningar

Byggingenjörsbyrån utfärdar konstruktionsritningar för både ombyggnation, tillbyggnation och nybyggnation. Vi har kontor i Stockholm, Västerås och Eskilstuna som kan hjälpa dig med dina konstruktionsritningar till ditt bygglov.

Konstruktionsritningar till bygglovsansökan

Inför bygglovsansökan kräver vissa kommuner en teknisk beskrivning. Till en teknisk beskrivning bifogar vi konstruktionsdetaljer för att tydligt visa grundläggnings-, ytterväggs- och takkonstruktionens uppbyggnad för den tänkta byggnationen.

Konstruktionsritningar till förfrågningsunderlag

Till det förfrågningsunderlag, FFU, som upprättas inför en upphandling så gör Byggingenjörsbyrån en konstruktionssektionsritning (K-sektion) för att visa den tänkta konstruktionen med dimensioner. K-sektionen används för att ge entreprenörerna ett tydligt underlag för beräkning av kostnad.

Konstruktionsritningar till byggnation

Konstruktionsritningarna i form av bygghandlingar beställs av den som ska bygga, antingen entreprenören eller privatpersonen som egenbyggare. Mängden ritningar och deras detaljrikedom varierar beroende på typ av byggnation och kravställning.

Kontakta oss gärna om du har frågor om konstruktionsritningar till ditt bygglov och/eller om vill ha hjälp med att upprätta dem.

Boka en kostnadsfri
konsultation

Ska vi sätt oss ner och prata om dina idéer och byggdrömmar?

Vi erbjuder alltid nya kunder en 50 minuter kostnadsfri konsultation angående ditt byggprojekt, främst utifrån arkitektur och funktionsdugliga ytor. Konsultationen genomförs via ett videomöte där våra duktiga ingenjörer anpassar konsultationen efter var i processen just du befinner dig.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid. Du kan även skicka e-post till info@bib.se.

Scroll to Top