Arkitektritningar/
förslagshandlingar

Behöver du en arkitekt i Stockholm, Västerås eller Eskilstuna med omnejd?
Vi kan hjälpa dig.

Arkitektritning, A-ritning eller A-handling är ett samlingsnamn för sammanställnings-, uppställnings- och detaljritningar som visar utformningen av en byggnad. Beroende på vilket skede i projekteringen en arkitektritning presenteras så kan den variera i detaljrikedom vad gäller exempelvis planer, fasader och sektioner.

Under första delen av projekteringen för en om-, till- eller nybyggnation tar vi fram arkitektritningar i form av förslagshandlingar. Handlingarna (främst ritningar) arbetas igenom tillsammans med kunden utifrån dina önskemål och krav under processen.

Under en vanlig arbetsgång presenterar vi ett eller flera första förslag som vanligtvis diskuteras med för- och nackdelar utifrån olika aspekter. Därefter kan förslagen revideras innan nya förslag tas fram. Beroende på projektens storlek kan antalet revideringsomgångar variera.

Förslagshandlingarna används som arbetsritningar fram tills det att byggnaden är färdigprojekterad. Om bygglov krävs för ärendet används förslagshandlingarna till grund för bygglovshandlingar.

Kontakta oss gärna med dina frågor om arkitektritningar! Vi finns i Stockholm, Västerås och Eskilstuna.

Boka en kostnadsfri
konsultation

Ska vi sätt oss ner och prata om dina idéer och byggdrömmar?

Vi erbjuder alltid nya kunder en 50 minuter kostnadsfri konsultation angående ditt byggprojekt, främst utifrån arkitektur och funktionsdugliga ytor. Konsultationen genomförs via ett videomöte där våra duktiga ingenjörer anpassar konsultationen efter var i processen just du befinner dig.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid. Du kan även skicka e-post till info@bib.se.

Scroll to Top