Konstruktionsberäkningar för byggnadskonstruktion

Konstruktionsberäkningar kan krävas inom ramen för ett byggprojekt, för att säkerställa bärighet och stabilitet i befintliga eller planerade delar i en byggnadskonstruktion. Vi utför beräkningar gällande konstruktionen för villor vid ombyggnader, tillbyggnader och nybyggnader, under olika stadier i byggprocessen.

Det är en åtgärd som har betydelse för kvalitet och säkerhet, både vad gäller arbetet och slutresultatet. Dessutom är det relevant för att beräkna och kontrollera kostnaderna.

BIM står för Byggnadsinformationsmodellering. Vi använder oss av en effektiv metod för BIM, och tar fram en digital modell av konstruktionen för granskning.

Konstruktionsberäkningar Byggingenjörsbyrån

Skicka din förfrågan med underlag till info@bib.se (ange kompletta adressuppgifter) eller kontakta oss via vårt kontaktformulär nedan så återkommer vi per e-post till dig.

Olika typer av konstruktionsberäkningar

Det konkreta syftet med en beräkning gällande konstruktionen kan variera. Nedan följer fyra huvudkategorier.

Konstruktionsberäkningar för förslagshandlingar

Under projekteringen inför bygglov för nya byggnader eller tillbyggnader kan vi också utföra konstruktionsberäkningar. Då handlar det om att säkerställa att utformningen går att genomföra utan att försvåra/fördyra byggnationen allt för mycket.

Konstruktionsberäkningar till förfrågningsunderlag

Till det förfrågningsunderlag, FFU, som upprättas inför en upphandling gör Byggingenjörsbyrån beräkningar för konstruktionen. Detta för att ta fram förslag på dimensioner som underlag för entreprenörernas kostnadsberäkning.

Hela processen eller rätt & slätt beräkning

Du kan vända dig till Byggingenjörsbyrån när du behöver stöd av en byggnadskonstruktör för såväl enkel som avancerad beräkning. Hur ser dina behov ut? Vi kan bistå dig hela vägen utifrån vår genomarbetade och välbeprövade modell för byggprocessen.

Har du frågor eller funderingar eller vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig med ditt projekt? Välkommen att kontakta oss.

Övriga konstruktionsberäkningar/ avväxlingar

För byggnadskonstruktioner i stål och trä utför vi även dimensionsberäkningar av pelare, balkar och bjälklag.

Funderar du på riva en bärande vägg eller är osäker på om väggen är bärande? Vi kan hjälpa dig att undersöka bärigheten samt göra beräkningar i fall du vill sätta in en balk istället för väggen. För att kunna ge dig en kostnadsbild behöver vi ta del av befintligt ritningsunderlag där du markerar väggen samt komplett adress till fastigheten. Skicka underlaget till info@bib.se så återkommer vi med en offert.

Boka en kostnadsfri konsultation

Ska vi sätta oss ner och prata om dina idéer och byggdrömmar?

Vi erbjuder alltid nya kunder en 50 minuter kostnadsfri konsultation angående ditt byggprojekt, främst utifrån arkitektur och funktionsdugliga ytor. Konsultationen genomförs via ett videomöte eller på något av våra kontor där våra duktiga ingenjörer anpassar konsultationen efter var i processen just du befinner dig.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid. Du kan även skicka e-post till info@bib.se.

Rulla till toppen