Villa 878

878 bef hus
Tillbyggnation fritidshus 878
878 bef hus Tillbyggnation fritidshus 878
Villa 878

Utanför Västerås ligger ett fritidshusområde där en befintlig timmerstuga står. När kundens familj kommer på besök blir det för trångt i stugan och därför kontaktade kund oss för att ta hjälp att ta fram ritningar för en ny tillbyggnad. Vi började med att ta fram tre olika förslag, detta för att hitta en lösning och tillbyggnad som kund gillar och som möter deras krav.

Kraven som ställs av kund är att när de kliver in i tillbyggnaden ska det kännas som att de är nära naturen. Utifrån det önskemålet placeras fönster åt tre håll av tillbyggnaden. Ett till krav är att de ska kunna se vattnet från tillbyggnaden. Det gör att vi väljer att vrida upp tillbyggnaden för att få maximalt med utsikt mot vattnet.

Kunden vill även att allrummet ska vara en samlingsplats där hela familjen får plats, både runt matbordet men även i soffgruppen. Det ska även finnas en hall där det finns bra med avhängningsmöjligheter.

För att huset ska smälta in i naturen och tillsamamns med den befintliga timmerstugan försätter vi i samma still. Den nya tillbyggnaden blir därför en timmerstuga med sedumtak för att få ett enkelt och naturnära uttryck.

Byggingenjörsbyrån uppdrag:

Fakta

Boarea tillkommande: 26 kvm

Fasadritning
Fasadritning
Planlösning
Planlösning
Rulla till toppen