Villa 8242

Villa 8242 förebild
Villa 8242 efterbild
Villa 8242

Ett suterränghus lokaliserat med strandtomt intill Mälaren i Tyresö, Stockholm.

I detta projekt gjordes hela takkonstruktionen om för att skapa mer rymd invändigt. Sadeltaket togs bort och ersattes med ett pulpettak med sedum.
Även en ny tillbyggnad togs fram för att ge plats åt ett ytterligare sovrum.
Kundens största önskan var stora fönster- och skjutpartier mot vattnet för att maximera utsikten.

Kunden ville även modernisera uttrycket på huset med minimalistisk stil.
Resultatet blev en liggande träpanel med svart kulör och svarta detaljer med svarta fönster utan foder.

Byggingenjörsbyråns uppdrag var upprättande av bygghandling och konstruktionsritning samt utfört kontrollansvar.

Fakta

Byggarea tillkommande: 23 kvm
Boarea tillkommande: 23 kvm

Scroll to Top