Villa 6854

Klicka på bilderna för att se hela huset.

Villa 6854

Familjen hade växt och önskade främst fler sovrum för att barnen skulle få egna rum i denna lite mindre villa i en av Stockholms förorter, lokaliserat i ett så kallat småstugeområden.

Vårt uppdrag var att ta fram två förslag av utformning av en tillbyggnation som uppfyllde familjens krav och önskningar men samtidigt kommunens krav på varsamhet i området som är ett kulturmiljömärkt område.

Båda förslagen landade i en tillbyggnation i tre plan med två tillkommande sovrum på övervåningen, där ett tidigare sovrum blev genomgångsrum och allrum. Samtliga sovrum hålls på den mer privata övervåningen. I den befintliga delen av entréplanen öppnades det upp en vägg mellan kök och vardagsrum. Detta medförde att ett nytt kök integrerades med tidigare vardagsrum som bytte skepnad till matplats, vilken framöver skulle inbjuda till härliga måltider och samtal, både med familjen och ge bra med platser när vänner är på besök.

Vardagsrummet flyttas till den nya tillbyggnaden som vetter mot baksidan och den grönskade trädgården.

I tillbyggnadens källare inrättades ett tillkommande större förråd för att tillgodose familjens behov av förvaring samt kunna nyttjas för träning och lek. I övrigt behölls den befintliga källaren orörd.

Byggingenjörsbyråns uppdrag: arkitekt- och konstruktionsritningar.

Fakta

Boarea tillkommande: 40 kvm

Fasad

Villa 6854 fasadritning

Planritning

Planritning källarvåning
Källarvåning

Planritning

Planlösning entrevåning
Entrévåning

Planritning

Planlösning övervåning
Övervåning
Rulla till toppen