Villa 4155

Villa 4155-BEF
Villa 4155 tillbyggnation
Villa 4155-BEF Villa 4155 tillbyggnation
Villa 4155

Ute på Tyresö står ett sommarhus som kund vill bygg om till ett permanentbostadshus.

Byggingenjörsbyråns uppdrag blir att gestalta och förverkliga en till-och ombyggnad av den befintliga sommarstugan så den smälter in med den kuperade omgivning. Samtidigt som huset ska vara anpassat till miljön runt omkring ska det även tillfredsställa våra kunders önskemål och behov. Detta göra att vi väljer att lägga funktioner som groventré, tvättstuga och installationsutrymmen i källarplan. På de två andra våningsplanen blir det gemensamma utrymmen men även sovrum för att skapa en flexibel boendemiljö där det finns utrymmen att umgås med familj och vänner, men även rum att dra sig undan för att bara vara själv.

Den unika vinkeln på huset är inte bara ett estetiskt val, utan också en noggrant övervägd design för att maximera utsikten över Stockholms skärgård, men även för att klara medelmarknivån.

De stora fönsterna blir en central del av allrummen för att både rama in utsikten och släppa in ljuset i interiören. Terrassen på ovanvåningen blir en naturlig förlängning av husets vardagsrum och ger möjlighet till utomhusvistelse med panoramautsikt över Östersjön och det omgivande landskapet.

Genom att använda svart stående träpaneler för exteriören, kompletterat med en grå putsad sockel, skapar vi en modern och elegant fasad som smälter samman med omgivande miljö samtidigt som den ger en tydlig karaktär åt huset.

Byggingenjörsbyrån uppdrag:

Fakta

Boarea tillkommande: 74 kvm

Fasad

Fasadritning

Planritning

Planritning entréplan
Entrévåning

Planritning

Planritning övervåning
Övervåning
Rulla till toppen