Villa 1970

Villa 1970 före
Villa 1970 tillbyggnation
Villa 1970 före Villa 1970 tillbyggnation
Villa 1970

I Vallentuna längs med Vallentunasjön kan man idag se ett sekelskifteshus. Känslan är att det har stått där i över 100 år, men det är bara några år gammalt. Från vattnet får du en känsla av en gammal grosshandlarvilla, som är maffig och dominerar landskapet med sin imponerande närvaro.

För några år sedan stod ett äldre hus med behov av renovering på platsen. Tillsammans med fastighetsägaren togs en vision fram för att skapa ett sekelskifteshus med eleganta linjer och proportioner där vi kunde ge fastigheten ett ansiktslyft för att få ut den fulla potentialen av tomten. Med den spektakulära utsikten över Vallentunasjön var det självklart att ge fastigheten generösa terrasser och balkonger som sträcker sig mot vattnet. Utsidan pryds av med fin dekorativ snickarglädje detaljer som midjeband och klassiska sekelskiftsfönster med öppningsbara flaggfönster på övre delen.

För att även lyfta fram känslan av sekelskifteshus blir det två tillbyggnader åt vaddera håll. Kunden kände ett behov av en ny entré som placeras i tillbyggnaden närmast vägen. På övervåningen blir det ett gästrum. Den andra tillbyggnaden som är placerad med utsikt över sjön blir det en maffig matsal med en fantastisk utsikt. Där hoppas kund att det bli en samlingspunkt för familj och vänner där det kan ätas måltider och umgås.

Interiört flyttas även några funktioner utöver entrén; en ny tvättstuga, badrum och en ny trappa. Huset inredds med klassiska traditionella detaljer som taklister och öppna spisar men även med ny, modern köks- och badrumsinredning men med klassisk design.

Byggingenjörsbyråns uppdrag: arkitektritningar, konstruktionsritningar, förfrågningsunderlag, upphandling, kontrollansvar, projektledning samt besiktning.

Fakta

Boarea tillkommande: 89 kvm

Fasad

Fasadritning

Planritning

Planritning källarvåning
Källarvåning

Planritning

Planritning entréplan
Entrévåning

Planritning

Planritning övervåning
Övervåning
Rulla till toppen