Villa 10395

Klicka på bilderna för att se hela huset.

Villa 10395

I ett gammalt sommarstugeområde strax utanför Västerås hittade våra kunder en sjönära stuga som de förälskade sig i. Trots att stugan är tillbyggd en gång tidigare är huset för litet för att bo i permanent.

Byggingenjörsbyråns uppdrag var att förvandla den befintliga sommarstugan till en modern villa. Det innebar att bygga in den befintliga verandan, göra en tillbyggnad på ungefär 35 kvm, justera den invändiga planlösningen och omforma takkonstruktionen för att ge huset en helt ny karaktär.

För att uppnå det moderna utseendet fick huset svart stående träfasad, ett plåttak i aluzink och stora fönster med spröjs och utan foder. Takkonstruktionen omformades också för att ge huset ett utseende av tre separata volymer när man ser det från gatan.

I tillbyggnaden skapades ett nytt badrum, ett gästrum och ett rymligt vardagsrum med kamin samt stora fönsterpartier mot sjön.

Den befintliga delen av huset omstrukturerades för att rymma en generös entré med ett angränsande gästrum, större sociala ytor med kök samt matplats samt en mer privat del med sovrum och klädkammare. Det befintliga badrummet i huset bevaras.

Alla fönster mot sjön gjordes stora för att maximera njutningen av den fantastiska utsikten.

Byggingenjörsbyrån uppdrag: bygglovshandlingar och konstruktionsritningar.

Fakta

Boarea tillkommande: 40 kvm

Fasad

Fasadritning

Planritning

Planritning
Rulla till toppen