Villa 10100

Klicka på bilderna för att se hela huset.

Villa 10100

I en lantlig miljö strax utanför Västerås står ett litet torp på drygt 50 kvm som är behov av en tillbyggnad för att skapa mer generösa ytor och höja standarden till ett fullt fungerande permanentboende.

Byggingenjörsbyråns uppdrag var att förverkliga en vision av utökade sociala ytor med en öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Kunden hade även önskemål om två extra sovrum, ett till badrum, förvaringsmöjligheter samt en stor entré.

För att bibehålla en lantlig känsla på huset byggdes entrén i en farstukvistliknande tillbyggnad på framsidan. Här finns nu plats för en välkomnande entré, ett separat kapprum och ett funktionellt skafferi som är smidigt tillgängligt från köket.

Den befintliga huskroppen omvandlas till den privata delen av bostaden och kommer inkludera tvättstuga, badrum och master bedroom med tillhörande klädkammare.

I en strävan att bevara torpets genuina karaktär kommer den traditionella röda fasadfärgen att behållas, medan fönsterkarmarna samt ytterdörrar får en vacker och harmonisk gul ockra. Resultatet strävar efter att huset ska smälta samman med den omgivande lantliga naturen på ett estetiskt tilltalande sätt.

Byggingenjörsbyråns uppdrag: arkitektritningar, konstruktionshandlingar, kontrollansvar.

Fakta

Boarea tillkommande: 101 kvm

Fasad

Planritning

Villa 10100 planritning
Rulla till toppen