Villa 3503

Villa 3503

Följande projekt är en del av en förstudie och är beläget i Stockholm.

Vi fick i uppdrag av ett byggföretag att ta fram tre olika förslag på husmodeller på en fastighet som ska styckas av till tre tomter. Se även villorna 3501 och 3502.

Kundens önskan för detta förslag var att ändra om planlösning och utformning från tidigare modell 3501. Bland annat placerades köket mer centralt i huset med en närhet till sociala delar.

Huskroppen är indragen vid baksidan vilket skapar en naturlig uteplats för sittgrupper och sociala tillställningar. Målet med projektet var att få byggnaden att ”stå ut” ifrån mängden men samtidigt göra det stilrent och tidlöst.

Exteriört applicerades en puts med vit kulör kombinerat med en liggande träpanel i naturlig kulör. Svarta fönster, utan spröjs eller foder.

Byggingenjörsbyrån uppdrag: upprättande av bygglovshandlingar.

Fakta

Byggarea: 133 kvm
Boarea: 112 kvm + 112 kvm
Antal rum: 8 + 3 WC/dusch

Fasad
Planritning
Scroll to Top