Villa 9854

Klicka på bilderna för att se hela huset.

Villa 9854

Kunderna till detta hus hade köpt en tomt en bit utanför centrala Eskilstuna och hade redan skissat upp en tydlig planritning för sitt kommande hem. Vi på Byggingenjörsbyrån trädde in för att optimera planlösningen samt se över fönstersättning.

Resultatet blev ett vitputsat stenhus med plåttak samt klassiskt spröjsade fönster i naturträ. Samtliga fönster är utan bröstningshöjd, vilket skapar ett generöst ljusinsläpp i hela huset. Interiört önskade kunderna en rymlig entré med gott om förvaringsutrymme. Vidare in i huset möts man av en väl tilltagen social yta som rymmer kök, matplats samt vardagsrum i en öppen planlösning.

Barnen får sin egen del av huset med två sovrum, ett allrum samt ett eget badrum.

I den andra delen av huset finns ett stort sovrum med mycket förvaring, ytterligare ett badrum och en praktisk groventré/tvättstuga. I korridoren ryms även platsbyggd förvaring samt kontorshörna.

Hela huset genomsyras av en öppen känsla med synliga takbalkar och ryggåstak med öppet upp till nock. Innerväggarna är putsade och golven är slipade betonggolv vilket ger en modern touch till den klassiska stilen.

Byggingenjörsbyrån uppdrag: upprättande av bygglovshandlingar, konstruktionshandlingar samt kontrollansvar.

Fakta

Byggarea: 162 kvm
Boarea: 146 kvm
Antal rum: 6 + 2 badrum

Fasad
Fasadritning
Planritning
Planlösning
Rulla till toppen