Bygga om


Bygga om

Ibland känns huset inte optimalt för en växande familj eller så kan det nyinköpta drömhuset behöva vissa modifieringar för bästa möjliga funktion och önskan.

Behövs bygglov eller annan anmälan för att bygga om er fastighet? Ta kontakt med kommunen för svar och tips och begär de handlingar på fastigheten som finns i deras arkiv. Då kommer ni få svar på vilka möjligheter som ni har i förhållande till ytor, höjder, våningsplan, etc.

Bygga om Byggingenjörsbyrån

Idé och behov

Vad behöver ni för nya rum/funktioner, t ex ytterligare ett rum eller ett större allrum? Är det en vägg som hindrar ett jämnt flöde i huset eller är ett äldre badrum i vägen?

Gör en lista på önskningar och uppskatta behov av storlek på varje yta. Viktigt att tänka på om det är något särskilt rumssamband som önskas så att rätt yta hamnar på rätt ställe. Vilka ytor i det befintliga hus kan göras om? Det gäller att försöka skapa ett bra hus som helhet, gärna såsom att det kunde varit byggt som ett mer optimalt hus från början.

Träffa en arkitekt för att diskutera olika möjligheterna som erat hus kan ge. Ofta behövs någon typ av ingenjör/konstruktör för att du ska veta hur det är möjligt att gå tillväga. Då ombyggda hus ofta får en förändrad situation så bör ni tänka på bärighet, ventilation, uppvärmning, el etc så att ni vet att det går att bygga om utan komplikationer.

Planerar du en ombyggnation men skulle behöva få bolla dina idéer med någon? Vi på Byggingenjörsbyrån har både arkitekter, konstruktörer, kontrollansvariga och besiktningsmän som kan hjälpa dig. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

Här kan du läsa mer om alla våra tjänster (länk)!

Boka en kostnadsfri konsultation

Ska vi sätta oss ner och prata om dina idéer och byggdrömmar?

Vi erbjuder alltid nya kunder en 50 minuter kostnadsfri konsultation angående ditt byggprojekt, främst utifrån arkitektur och funktionsdugliga ytor. Konsultationen genomförs via ett videomöte eller på något av våra kontor där våra duktiga ingenjörer anpassar konsultationen efter var i processen just du befinner dig.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att boka tid. Du kan även skicka e-post till info@bib.se.

Rulla till toppen